• HER: I White House i Elverum brenner det. Bygget inneholder leiligheter og en restaurant.
    KART: GOOGLE MAPS.
  • TATT: Denne bilen ble sett utenfor boligkomplekset i natt. Den ble etterlyst, og etter noen timers leting ble bilen funnet og en mann pågrepet.
    FOTO: FREDRIK OLASTUEN.

Mannen bodde selv i bygget, og er den sjette personen politiet i første omgang ikke klarte å gjøre rede for. Mannen er også knyttet til bilen som ble etterlyst tidligere tirsdag.

Seks personer bodde i bygget, men den ene av dem har ikke politiet gjort rede for ennå, fortalte politiet tirsdag formiddag. I tillegg til de seks bodde det to personer i første etasje. De ble, sammen med de fem som bodde i leilighetene i bygget, evakuert.

- Det vi vet, er at det er seks leiligheter i bygget. Disse ligger i andre og tredje etasje. I første etasje er det en restaurant. Vi har vært i kontakt med fem av dem som bodde i de seks leilighetene, mens den sjette har vi ikke kommet i kontakt med. Brannen har etter all sannsynlighet startet i tredje etasje, sa etterforskningsleder og krimsjef Roger Næss hos politiet i Hamar tirsdag.

Restauranten i første etasje var under oppussing.

- To av dem som jobbet med oppussingen, lå og sov der nede. De våknet av det som skjedde utenfor huset, og kom seg ut, legger Næss til. 

De sju som er evakuert etter brannen, er tatt hånd om av venner og bekjente.

EtterlysTE bil

Politiet gikk tirsdag ut og etterlyste en bil som var sett utenfor boligkomplekset like før brannen startet. De ville gjerne komme i kontakt med føreren eller en passasjer i bilen. Etter noen timers leting ble bilen funnet, og en mann ble altså pågrepet.

Krimsjefen sier det er for tidlig å si noe om mulig årsak til brannen.

AVHØRTE SIKTEDE

Politiet gjennomførte tirsdag ettermiddag det første avhøret av den siktede mannen, som blir framstilt for varetektsfengsling onsdag, melder Østlendingen.

Krimsjef Roger Næss sier til NTB at mannen selv bodde i bygningen, og at han ble pågrepet i en etterlyst bil. Bygningen i Elverum sentrum, som trolig er fra slutten av 1890-tallet, ble totalskadd i brannen.

Bygget går under navnet White House i Elverum sentrum. Det var ved 05-tiden i morges at det ble meldt om at det brant i bygget. Da slo allerede flammene gjennom taket.

Ved 19-tiden tirsdag drev brannvesenet fortsatt etterslukking på stedet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.