Borgarting lagmannsrett dømte i forrige uke Hamar-mannen til forvaring i 18 år, med en minstetid på ti år.

Mannen er dømt for forsøk på overlagt drap på sorenskriver Ola P. Svor i Hedmarken tingrett, og hans familie.

ANKER DET MESTE

Statsadvokat Tormod Bakke sier til HA at påtalemyndigheten har fått beskjed om at mannen vil prøve så mye som mulig inn for Høyesterett.

– Han anker over straffutmålingen, og over bevisbedømmelsen og lovanvendelsen knyttet til skyldspørsmålet, opplyser Bakke til HA.

Han har vært aktor i to rettsrunder med brannsaken.

UTPÅ HØSTEN

Bakke tror det vil gå til litt utpå høsten før Høyesterett har bestemt seg for om og eventuelt hva som vil bli prøvd av anken.

Borgarting lagmannsrett konkluderte, i likhet med Sør-Østerdal tingrett, med at saken er så alvorlig at en tidsbestemt fengselsstraff ikke er nok for å verne samfunnet mot Hamar-mannen.

Mannen har sittet varetektsfengslet helt siden han ble pågrepet i desember 2014.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.