– Husk å sjekke at opplysningene stemmer og fyll ut det som mangler slik at du betaler riktig skatt.

Det er oppfordringen fra Skatteetaten nå som skattemeldingen for 2018 nettopp er sendt ut.

I Hedmark har snaut 110.000 personer fått en foreløpig skatt til gode på i gjennomsnitt 9.700 kroner, mens 26.000 har fått en foreløpig restskatt på 17.000 kroner i gjennomsnitt.

Skattemeldingen for lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende er forhåndsutfylt med opplysninger om inntekt, formue, bolig, gjeld og fradrag. Det er fortsatt noen skatteforhold du selv må fylle ut inn i skattemeldingen, for eksempel utleieinntekter og utenlandsforhold som feriebolig.

– Skatteetaten vet ikke alt om deg, og det er du som kjenner din økonomi best. Vi mottar stadig mer informasjon om deg, men du er selv ansvarlig for å oppgi fullstendige opplysninger som er grunnlaget for å beregne skatten din, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Du kan også gå glipp av fradrag, hvis du ikke fyller inn korrekte opplysninger i skattemeldingen, som for eksempel fradrag for reiseutgifter.

– Sett av en halvtime!

– Det kan lønne seg å bruke en halvtime på denne årlige skattesjekken og sørge for at du har alt på stell. Hvis alle opplysningene i skattemeldingen er riktig og alt er tatt med, så trenger du ikke å levere den. Hvis du skal endre noe, er dette lett å gjøre på nett, sier Holte.

Her får du hjelp

– På skatteetaten.no finner du alt fra pendlerveiviser til fradragskalkulator. Disse verktøyene hjelper deg både til å finne ut hvilke regler som gjelder og hvor du skal føre inn opplysninger i skattemeldingen. Har du spørsmål, får du raskest hjelp hvis du kontakter oss på chat, Facebook eller telefon. Hvis du skal besøke et skattekontor må du bestille time på forhånd, opplyser Skatteetaten i pressemeldingen.

Her er siste frist

Frist for innlevering av skattemeldingen er 30. april for lønnstakere og pensjonister, og 31. mai for næringsdrivende. Lønnstakere og pensjonister som ikke har endringer trenger ikke å levere skattemeldingen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00