Samvirket som eies av bøndene la onsdag fram et resultat der bunnlinjen viste et overskudd på 1,86 milliarder kroner før skatt. Det er 283 millioner mer enn året før og det beste resultatet konsernet har oppnådd «på år og dag», ifølge Nationen.

Styret går inn for at drøyt halve overskuddet, 963 millioner kroner, skal føres tilbake til bøndene i form av en etterbetaling på 66 øre per liter levert melk. I gjennomsnitt betyr det 112.000 kroner per bonde.

Sunniva Ravndal Veen og Ivar Are Veen i Rogaland ligger an til å få over dobbelt så mye, drøyt 250.000 kroner.

– Det er etterlengtede penger som vil komme godt med når vi skal nedbetale gjeld, sier Sunniva Veen. Hun sier pengene åpner for at de kan investere og videreutvikle gården.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.