Bare i Oppland frykter fylkesmannen at kravene vil beløpe seg til 70 millioner kroner. Til sammenligning ble det i gjennomsnitt utbetalt rundt 47 millioner i året for hele landet i perioden 2007-2016, skriver Nationen.

LES OGSÅ: Tørreste sommer på Hedmarken siden 1904

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) vil ikke gi noe konkret anslag, men erkjenner at det blir mye mer enn normalt.

– Problemet er at vi ikke har en oversikt over det før vi har en oversikt over avlingssituasjonen. Vi vet allerede, basert på de anslagene vi har fått fra fylkesmennene, at avlingsskadeerstatningsordningen anslagsvis kommer til å bli belastet med tre til fire ganger så mye som normalt, i størrelsesordning 200 millioner, sier han.

Bønder kan søke erstatning hvis de opplever stor avlingssvikt av klimatiske årsaker de ikke kan sikre seg mot. Søknadsfristen for avlingsskadeerstatningene er i oktober. Landbruksdirektoratet vil ha endelige tall når de søknadene er behandlet.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.