– Det er bare noen måneder siden jeg virkelig kjempet for livet mot kreften, sier Furuberg til Nationen.

I et lukket forum for folk som kjemper for ulv på Facebook har bondelederen fått flere hetsende kommentarer. Noen av debattantene tok til orde for at det burde være fellingstillatelse av Furuberg, andre mente hun burde settes i bur.

«Jeg ønsker ikke folk syke, men jeg må innrømme at det hadde vært litt tilfredsstillende og se et tilbakefall av kreft på en viss person her», lød en av kommentarene som nå blir fulgt opp av politiet.

– Vi må i fellesskap si at vi kan være enige i sak, men at vi ikke ønsker verken å mobbe eller ta livet av hverandre, sier Furuberg som er sterkt preget av kommentaren.

Nina Jensen som er generalsekretær i WWF Verdens Naturfond reagerer på samme måte. Hun har selv fått trusler fra jegermiljøer på grunn av sitt ståsted i ulvedebatten.

– Det viktig at folk engasjerer seg, men å gå til personangrep blir veldig feil, sier Jensen.

Flere i det lukkede forumet på Facebook reagerte også på den aktuelle kommentaren mot Furuberg. Forfatteren har nå slettet den og beklaget både til Furuberg og andre som må ha følt seg støtt.

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) sier til Nationen at ulvedebatten spesielt har vært preget av provoserende lite saklighet.

– Jeg har vært mindre aktiv på sosiale medier nettopp fordi uansett hva jeg legger ut så kommer det først og fremst kommentarer om ulv, sier Helgesen og legger til noen av kommentarene har vært på grensen til trusler.

(©NTB)Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.