I fjor vår gjorde Mattilsynet et makabert funn på Hedmarken. På en gård fant de et stort antall underernærte dyr: 18 sauer, tre hester, 12 storfe og 15 høner. Seks hester, seks sauer og 15 høner var allerede døde av avmagring da Mattilsynet besøkte gården, og flere dyr måtte avlives kort tid etterpå.

Nå er bonden tiltalt for brudd på dyrevelferdsloven, skriver Nrk.no, som først omtalte saken.

- Han har unnlatt å gi dyrene sine vann og mat over en lengre periode, og det førte til at besetningen ikke fikk nok næring, sier politiadvokat Henning Klauseie i Innlandet politidistrikt til Nrk.

I tiltalen går det fram at overtredelsen av dyrevelferdsloven er grov på grunn av sakens omfang og lidelsene mangelen på mat har påført dyrene.

- I en sakkyndig rapport i forbindelse med en sak fra Nord-Trøndelag er det konkludert med at mangel på mat og vann over lang tid påfører dyrene store lidelser. I denne saken ser vi bilder av storfe som er helt avmagret. Det ser ut som det bare er skinn og bein igjen, så det er ganske åpenbart at de har hatt det svært plagsomt over tid, sier Klauseie.

Saken kommer opp for Hedmarken tingrett i midten av august og har en strafferamme på inntil tre års fengsel. Det vil bli lagt ned påstand om at bonden fradømmes retten til å ha dyr.

Bondens advokat, Tore Jetmundsen Rindedal, ønsker overfor Nrk ikke å kommentere saken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.