Gården, som drives av solbærprodusent Helge Hvoslef (fyller 58 onsdag), er nominert i klassen "Bonden og kokken".

De to andre nominerte i denne klassen er Bergsmyrene gård i Hurum og Stavanger ysteri/Leikvoll ård i Rogaland.

DISSE STÅR BAK PRISEN

Matprisen ble etablert i 2014. Hensikten er å hedre de som er med på å øke produksjon/forbruk av økologisk mat.

Matprisen støttes av en samlet dagligvarebransje. Nortura, Felleskjøpet, Coop og Norges bondelag stiller seg også bak prisen.

I juryen sitter blant annet Esben Holmboe Bang som eier/driver stjernerestauranten Maaemo i Oslo.

Årets pris deles ut 10. november.

DETTE SIER DE OM RINGSAKER-BONDEN

Om nominasjonen av Alhaug gård på Nes i Ringsaker heter det slik:

"På Solbæråkrene på Alhaug dyrker Helge Hvoslef kanskje Norges beste solbær. Med engasjement, stort fokus og masse passion har han formået å skape et bær som har ekte terroir. Bærene har egensmak formet av omgivelsene, jordsmonnet og personligheten til Helge. Bærne og råsaften som han presser leveres personlig av Helge.

Alhaug gard ligger på Hedmarken, midt ute i Mjøsa, på toppen av Neshalvøya som strekker seg sørover mot Helgøya. Helge sier det best selv; “Økologisk dyrking skal legges opp, slik jeg ser det, at du stryker jorda med hårene.”


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.