– Vi tror ikke det kommer mange reaksjoner selv om det blir noe dyrere å parkere på Gåsbu. Det nye systemet kan nemlig ikke sammenlignes med dagens.

Det sier Magne Svenkerud (63), styreleder i Vang Almenning til HA.

Han sier at allmenningen hadde tenkt å presentere det nye opplegget for parkering på Gåsbu og fjellvegene om en stund.

Skiltskanner som på E6

1. januar skal det nye systemet være på plass.

Da blir det montert skiltskannere ved innkjøringen til den store parkeringsplassen på Gåsbu.

På sørsiden av P-plassen, der man kommer opp fra både Vang og Hamar, blir bilnummer automatisk registrert.

– Systemet leveres av Q-Free og dette er så vidt vi vet første gang at det blir installert et slikt systemet utenom de store vegene, sier Svenkerud, og legger til:

– Derfor legger også Q-Free mye inn i at dette skal lykkes.

Fra 40 til 60 kroner

For dem som kjøper enkeltbillett til parkering på Gåsbu blir det to store forskjeller:

Det blir slutt på kø ved automaten for å få betalt – og prisen for en dags parkering øker fra 40 til 60 kroner.

– Her det viktig å få fram at disse prisene egentlig ikke kan sammenlignes. Med det nye opplegget så kan man kjøre hvor langt man vil inn i allmenningen. Det blir samme prisen for å kjøre til St. Olav eller Brumund for å parkere som på Gåsbu. Og for dem som skal kjøre et stykke innover fjellvegen blir det billigere enn i dag, sier Svenkerud.

Fra 500 til 650 kroner

Halvårskort for Gåsbu øker fra 500 kroner i dag til 650 kroner.

– Igjen; det nytter ikke å sammenligne slik. Med det nye opplegget kan du kjøre videre innover og parkere hvor du vil. Vi mener at dette blir en forbedring for alle – også ved at man slipper køene ved automatene. På store utfartsdager har det også vært en utfordring med kø ved bommen for å kjøre fjellvegen. Det blir det slutt på, sier Svenkerud.

Flere måter å betale på

Han sier at folk kan betale på flere måter – også via mobilen.

Bombrikken mange har i bilen kan man ikke bruke.

– Det skal også bli mulig å betale i en ny automat som kommer på Gåsbu, sier Svenkerud og legger til:

– Dersom man velger å plassere bommen uten å benytte noen av betalingsordningene, for eksempel automaten på Gåsbu, så tilkommer det et gebyr.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.