• MISTENKELIG: Slik ser det mistenkelige gjenstanden ut. Den er flaskeliknende, med tape surret rundt. Den ble funnet bak Vikasenteret.
    Foto: Grethe Nordmoen

Politiet i Innlandet sperret av et område ved Vikavegen i Ottestad i Stange etter funn av ukjent gjenstand. Bombegruppa kom fra Oslo for å bistå politiet. Bombegruppa jobbet på stedet med en robot, som plukket med seg gjenstanden for videre undersøkelse.

I 19-tiden ble det klart at gjenstanden ikke inneholdt farlig innhold. Den var da sjekket av bombegruppa.

Egnet til å spre frykt

Stabssjef i Innlandet politidistrikt, Pål Erik Teigen, forteller til HA at gjenstanden i utgangspunktet kunne minne en bombelignende gjenstand som var egnet til å spre frykt.

- Helt klart. Det var et sylinderformet rør med ledninger og teip som var hjemmelaget. Den er enten laget for lek eller for å spre frykt. Uansett er det alvorlig, spesielt dersom dette var for å spre frykt gitt den situasjonen vi er i og hva som har skjedd tidligere - blant annet i Oslo.

Teigen forteller at det var et vitne som tok kontakt med politiet. Politipatruljen som var først på stedet, tok et bilde som de sendte til bombegruppa i Oslo som ba politiet om å trekke seg tilbake og sperre av området.

Sperret av stort område

Politiet vil nå etterforske saken videre og sier de er interessert i tips.

Det var klokken 15.00 torsdag at meldingen om den mystiske gjenstanden kom.

Politiet sperret av et området Vikavegen og Løvstadvegen slik at personer og kjøretøy ikke kom inn på området hvor den mistenkelige gjenstanden lå. Området som ble avsperret, ligger øst for Vikasenteret. Det var et ganske stort området som ble avsperret.

Personer som oppholdt seg i området ved Vikasenteret, fikk beskjed av politiet på stedet om hvor de kunne oppholde seg. Det var også personer bosatt i området. De ble ikke evakuert, men politiets innsatsleder på stedet forteller at de ble bedt om å holde seg unna baksiden av bygget.

Ukjent gjenstand

Den ukjente gjenstanden lå på baksiden av Vikasenteret, i Vikavegen. Politiet visste ikke vet hva gjenstanden var og inneholdt, og fikk derfor hjelp av Oslo politidistrikt ved Bombegruppa for å undersøke den

HAs journalist på stedet kunne i 17-tiden fortelle at det sto flere utrykningskjøretøy på parkeringsplassen til Vikasenteret, blant annet flere brannbiler. Det sto også sykebiler parkert i området.   

Klokka 17.30 kunne HAs journalist på stedet fortelle at bombegruppa var på plass og at de gjorde seg klare til å undersøke gjenstanden. Gjenstanden har flaskeliknende form, 20-30 centimeter lang, og det ser ut som det er surret grå tape rundt den.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.