• SLIK BLIR DET: Slik vil enkelte av eneboligene i kjede bli på Jessnes.

Siden den spede oppstarten for 20 år siden har Stein Skymoen og hans mannskap i Nordbohus solgt boliger for mer enn én halv milliard kroner.

– Vi startet opp med en tomannsbolig i Spurvestien i Brumunddal. Det første hele driftsåret solgte vi boliger for drøyt ni millioner kroner, minnes avdelingsleder Stein Skymoen i Nordbohus Gjøvik avdeling Ringsaker/Hamar.

LETER ETTER NY OMRÅDER

De siste årene har ferdighusfirmaet i snitt solgt boliger for 70 millioner kroner.

En oversikt viser at Nordbohus er blitt en betydelig aktør i boligmarkedet. På 20 år har de solgt boliger for 620 millioner kroner.

– Et grovt overslag viser at vi har bygd nærmere 400 boliger. Det aller meste i Ringsaker, sier Stein Skymoen.

Målet er å vokse ytterligere de kommende årene:

– Vi ønsker det. Da må vi hele tiden være aktive med å skaffe oss tomter og prosjekter, sier Skymoen.

FUNNET EN NY SUKSESS?

Stein Skymoen tror tomteområdet de har sikret seg på Jessnes kan forsterke suksessen.

I første omgang vil de bygge ut et 36 dekar store område vis-à-vis Hullemannstallen.

Opprinnelig ville de gå i gang med et område på hele 51 dekar. Bane Nor satte imidlertid foten ned for en del av området. Ny trasé for dobbeltsporet må bli avklart før siste del av området kan bli bygd ut.

Det aktuelle området på Jessnes er tenkt bygd ut med 40 boenheter:

• Fem eneboligtomter.

• 35 boenheter i kjedede eneboliger samt både fire- og tomannsboliger.

– Vi kunne tenkt oss flere eneboligtomter, men Ringsaker kommune stiller krav om stor utnyttelse. Da må vi inn med flere enheter, forklarer Skymoen.

ATTRAKTIVT FELT

Boligfeltet Lille Jessnes som ligger et steinkast unna, var svært populært da det ble lagt ut for salg.

Skymoen tror det samme om tomtefeltet de nå går i gang med i nabolaget.

– Feltet har beliggenhet i nærhet til Mjøsa. Det har et stort friluftsområde i umiddelbar nærhet. Gang- og sykkelforbindelsen langs Mjøsa mellom Hamar og Brumunddal trekker også opp, sier Skymoen.

Flere står på venteliste for bolig på Jessnes, og de første boligene er klar for innflytting neste år.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.