For i følge ferske tall fra eiendomsbransjen økte boligprisene i Hamar med 0,4 prosent i august. Det gjør at boligprisene i løpet av året totalt har steget med 4,3 prosent sammenlignet med utgangen av 2016.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Hamar er nå 32.400 kroner, viser tall fra Eiendomsmegler Krogsveen.

Det tar rundt tjue dager å få solgt en bolig i Hamar akkurat nå.

nedgang i oslo

I hovedstaden sank boligprisene i august med 0,3 prosent, og en liten nedgang gjelder for flere av de største norske byene. I Trondheim sank boligprisene med 0,3 prosent i august, i Stavanger 0,1 prosent og i Kristiansand 0,6 prosent.

Nasjonalt viser statistikken at boligprisene steg 1,2 prosent, men justert for sesongvariasjoner falt prisene med 0,4 prosent, viser nye tall fra Eiendom Norge.

– 1,2 prosent ser kanskje ikke så verst ut, men for august å være er det en svak utvikling som kommer etter flere svake måneder, sa administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge, da han presenterte boligprisutviklingen for august tirsdag formiddag.

August er normalt den nest sterkeste måneden i boligmarkedet etter januar. Ekspertene spådde at årets august ville ende med 0-vekst på landsbasis, men var nokså enige om at de ville falle ytterligere i Oslo.

Fasiten er at den svake utviklingen gjør seg gjeldende i hele landet. Dreyer er usikker på om det skyldes en smitteeffekt fra Oslo-markedet som følge av medieomtalen, eller om det er vanskeligere tilgang på boliglån.

– Vi har nå fall i prisene for fjerde måned på rad, og før det hadde vi to måneder med flat utvikling. Det betyr at vi har lagt bak oss seks måneder med svak eller moderat boligprisutvikling, sa Dreyer.

– Det betyr at vi for 2017 samlet nå venter negativ vekst ved årets utløp, sa han.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.