Dokumentaren blir produsert av Christian Falch i UpNorth Film, i samarbeid med Teknopilot. Koprodusent Elin Festøy i Teknopilot håper at blant annet NRK vil ta den imot og sende den når filmen er ferdig i høst.

– Vi venter fremdeles på svar fra NRK. Vi har troen på at de kjøper visningsrett, så der er vi optimistiske, sier Elin Festøy i Teknopilot.

Festøy sier det hadde vært gøy å få sendt dokumentaren på kino. Hun tror likevel det er for mye å håpe på, men at publikum kan forvente å se den på andre plattformer.

– Kinodistribusjon er ikke så enkelt for dokumentar. Men vi er i samtale om å få vise den på Movies on War i Elverum, sier Festøy.

Movies on War er en festival som tar opp temaer som krig og konflikt. Med det dokumentaren tar for seg, kan festivalen i Elverum høres ut som et passende visningssted.

– Filmen er intervjubasert av barn av Lebensborn. Om deres erfaringer i livet og om dagens situasjon om flyktningbarn, sier Festøy.

Det var i filmprosessen at Teknopilot kom på tanken om å også lage et spill. Likt som i spillet vil visjonen om å opplyse om vesentlig historie være sentralt i filmen.

– Vi ønsker å få fram perspektivet på hvordan barn straffes uskyldig og hvordan historien gjentar seg i dagens historie, sier Festøy.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00