Vakthavende meteorolog Martin Granerød opplyser til HA at prognosene for palmehelga gir et noe usikkert bilde.

- Ja, den ene prognosen forteller oss at det i neste uke skal etableres et stabilt høytrykk med mye sol over Skandinavia mens den andre prognosen åpner for nye lavtrykk og en mer skyet værtype fra neste onsdag. Det som synes ganske sikkert er at fjelltraktene øst for Mjøsa vil få kalde netter den neste perioden på 10 dager. Dessuten vil det komme nedbør i form av snø i fjellet allerede onsdag. Det kan også snø litt mer lørdag, men dette er foreløpig nokså usikkert, sier Granerød.

Dermed kan kalde netter og litt nysnø berge skiføret i påskefjellet denne våren. Det er fortsatt to uker til palmehelga og påskestart.

HAs reporter oppholdt seg på Sjusjøen i helga og kan forsikre at skiløypene fortsatt er av prima kvalitet. Det er godt over en meter med snø i terrenget og løypemaskinene sørger for at blankpolerte skispor settes på nytt i morgentimene av driftige løypekjørere i fjellet.

Fire-seks plussgrader også i fjellet på dagtid vil sette fart i snøsmeltingen, slik vi har sett i lavlandet den siste uka.

Meteorolog Granerød regner med å komme tilbake med et sikrere værvarsel for påsken tidlig i neste uke.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00