Torsdag ble innstillingen til arbeidsgruppa som har sett på organiseringen av Innlandet politidistrikt offentlig.

Det har knyttet seg stor spenning til hva som ville skje med lensmannskontoret i Ringsaker. Men nå er katta ute av sekken, og utvalget foreslår at Hedmarkens mest folkerike kommune får beholde lensmannskontoret sitt.

– Jeg er ikke overrasket, sier lensmann Terje Krogstad i Ringsaker, som da også selv er en av de åtte som har sittet i arbeidsgruppa som har diskutert hvordan Innlandet politidistrikt skal være organiser.

Arbeidet har vært ledet av Arne Hammersmark, tidligere politimester i Gudbrandsdal.

FØLER SEG SIKKER

Men en ting er arbeidsgruppas innstilling, som nå skal ut på høring og som senere i høst skal vurderes og vedtas i Politidirektoratet. En annen ting er om innstillingene faktisk blir stående slik de ser ut nå.

– Jeg føler meg rimelig sikker på at Politidirektoratet kommer til å gå inn for å beholde lensmannskontoret i Ringsaker, sier Krogstad til HA.Han begrunner det i flere forhold, men viser at Politidirektoratet og politidirektør Odd Reidar Humlegård, som nylig var på besøk i Brumunddal, har fått med seg både at Ringsaker er en stor og folkerik kommune, og også at lensmannskontoret har holdt en veldig aktiv profil lokalt med tanke på å forebygge kriminalitet.– Politidirektøren var imponert over det arbeidet som er gjort her, sier Krogstad.

DELT OM TJENESTESTED

Arbeidsgruppa skriver rett ut i dokumentet at de har diskutert å legge ned lensmannskontoret i Ringsaker, men kommet til at det ikke ville være riktig.

Derimot er gruppa delt på midten i spørsmålet om lensmannskontoret i Ringsaker skal være såkalt tjenesteenhet eller tjenestested.

Lensmannen ønsker å beholde kontoret som tjenesteenhet, som er et lensmannsdistrikt og en tyngre enhet enn et tjenestested, som er en mer «barbert» versjon.

Nå skal forslaget til ny struktur i Innlandet politidistrikt ut på høring i alle kommuner og de to fylkeskommunene som er berørt.

Ikke overraskende går arbeidsgruppa inn for at Stange lensmannskontor skal legges ned.

Fakta

Torsdag kom forslaget fra arbeidsgruppa som har funnet fram til ny struktur i Innlandet politidistrikt.

Stange og Løten lensmannskontor legges ned.

Løten har allerede en ordning med politikontakt, og den ordningen vil bli videreført.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.