Det som for noen år siden virket som ren science fiction, har nå i aller høyeste grad blitt til virkelighet. Virtual Reality er her, og det har kommet for å bli. Denne teknologien lar deg tre inn i en digital verden som til tider kan føles ganske ekte.

Videoguide

VR-teknologien har allerede blitt tatt imot med åpne armer av underholdningsbransjen, men noe du kanskje ikke visste er at denne teknologien også har et stort potensial som verktøy i både skoler og bedrifter.

Denne videoguiden, laget i samarbeid med VR-pionérene i Making View fra Hamar, gir deg et innblikk i hvilke praktiske bruksområder denne teknologien har.

Åpner show room

Før jul ble det kjent at det internasjonale selskapet EON Reality satser i Norge. I løpet av våren åpner de sitt kontor og et show room for VR-teknologi i Hamar.

Næringssjef Svein Frydenlund i Hamar kommune opplyser at de jobber mot ulike eiendomsaktører, men at lokaliseringen ikke er avklart.

Hamar og Elverum kommuner eier sammen selskapet AVR Institute Norway AS, som skal eie utstyret EON og Høgskolen skal leie.

Ved siden av kontorer for EON Reality Norway, skal det bli show room og plass til studentene som tas opp på det nye årsstudiet i Virtual Reality ved Høgskolen i Innlandet.

Frydenlund ble valgt til styreleder i AVR Institute Norway på generalforsamlingen i forrige uke, mens økonomisjef Svein Aas i Elverum kommune er styremedlem. Frydenlund sier at de er å regne for et interimsstyre, og at det arbeides for å få på plass et permanent styre.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.