• Styreleder Siri J. Strømmevold var stolt etter børsnoteringen. FOTO: Asgeir Høimoen

Sparebank 1 Østlandet er dermed eneste selskap i Hedmark som er børsnotert.

Som HA skrev tirsdag har det vært stor pågang for å få kjøpt egenkapitalbevis foran børsnoteringen. Over 29,5 millioner egenkapitalbevis har blitt tilbudt, og det er solgt for godt over 2,3 milliarder. 

Rett opp

Klokken 9 tirsdag morgen ringte en smilende Heiberg intenst med klokka inne i Oslo Børs' lokaler for å markere at børsnoteringen var et faktum.

Og det tok ikke mange sekundene før man kunne se kursene stige. Prisen pr. egenkapitalbevis startet på 78,5 kroner, men bare sekunder etter åpningen var kursen oppe i 79 kroner.

- Det var en spesiell opplevelse å ringe oss inn på børsen, og det var jo veldig hyggelig å se på tavla at kursen gikk opp med en gang, sier Heiberg til HA. 

Det har vært en hektisk periode for Heiberg foran børsnoteringen. I løpet av en periode på rundt to uker var han innom alt fra London og New York til Hamar og Oslo. Alt for å informere investorer om banken. 

- Det har vært hektisk. Men vi har fått med  rundt 3.000 småinvestorer og ca. 400 profesjonelle investorer. 650 av 1170 ansatte har også kjøpt egenkapitalbevis, sier Heiberg, som forteller at han har måttet sove på flyplasser og i taxier for å få reiseruten til å gå opp de siste ukene. 

Slik blir utbyttet

Med børsnoteringen vil også manges øyne bli rettet mot banken og hva de foretar seg. 

- Jeg tror det bare er positivt at nye øyne følger med. Banken skal fortsatt drives som vi har gjort, med solid bankvirksomhet, sier Heiberg. 

Med flere og nye eiere kommer også forventninger om utbytte. 

- Hva er strategien med tanke på utbytte?

- Vi vil dele ut 50 prosent av overskuddet. Eierne, som sitter på 67 prosent, vil få halvparten av dette, mens det halvparten av overskuddet på de resterende 33 prosentene vil bli gitt i kundeutbytte, sier han og forteller at det nok ligger forventninger hos investorene om 10 prosent lønnsomhet. 

Stolt styreleder

Mange representanter fra banken var til stede på Oslo Børs for å få med seg børsnoteringen tirsdag morgen. Av dem var styreleder Siri J. Strømmevold. 

- Det er veldig tilfredsstillende å være i mål. Vi har jobbet i flere år, og nå er jeg stolt av banken, sier hun til HA. 

Hun innrømmer at det siste året har bydd på flere oppgaver for styret enn vanlig. 

- Særlig på slutten har det vært heftig. Det er jo ukjent for oss å gå på børs. Nå skal vi jobbe videre med å være solide, og stå på for å beholde den gode kulturen, sier hun. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00