Jeg sto og tenkte på Las Vegas og så på månen. Den var blåhvit og kald, det kom røyk fra munnen. Første snev av frostrøyk i høst, kald årstid i vente. Månen seg sakte opp på sin bakgrunn av mørkeblå fløyel, og snek seg til slutt helt over låvetaket og fargela Hamar i et lys som kom det fra gamle Hella-lykter i grillen på en bil fra tidligere tider.

Det var et kaldt skinn over oss den kvelden Tom Petty reiste hjem. Kulden sank i meg og bet seg fast som en leopard biter seg fast i en stakkars antilope. Og kulden ble der. Det hjalp ikke med vedvarme. Kulden inni var det umulig å gjøre noe med. Den bilen med Hella-lykter. I den var det kassettspiller med autorevers. På kalde høstkvelder kunne vi kjøre rundt uten å si ett ord. Med Petty, Earle og Springsteen på bånd snurrende rundt inni dashbordet. «Full moon fever» var ny. Jeg hadde ikke CD-spiller i den første bilen min, så det var en TDK opptaksteip som gikk. «I wan’t back down» sang det fra Blaupunkt-høyttalerne i Granada-dørene. Det var det ingen av oss som skulle. Vi sang stand my ground, won’t back down.

Månen hadde kommet seg helt opp i maks marsjhøyde og seg sakte fram i bane, og jeg satt fortsatt og slet med å få det til å stemme. Og var innom fornektelsen. Men stemmene meldte unisont om at så var det. Jeg rotet i platebunken. Måtte finne en riktig LP å sette på. Og endte opp med side tre på den konsertplata jeg stadig vekk snurrer. Som alle andre låt Tom best på vinyl. Men akkurat da skulle jeg ønske at jeg hadde den røde sjuogsøttin. Og «Full moon fever» på opptakskassett.

Da skulle jeg kjøre hele natta. Alene under månen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.