• OBSERVASJON: Denne brunbjørnen ble fanget av et viltkamera tidligere i sommer. Det kan være samme bjørn som nå er felt i Ringsaker. FOTO: Viltkamera

En bjørn ble skutt ved Endelausmyrene i Ringsakfjellet søndag.

Jakten på bjørnen har pågått i lang tid etter at flere sauer er drept i løpet av sommeren.

Anders Berg, utmarksleder i Ringsaker Jakt- og Fiskeområde, sier til HA at det er snakk om en hannbjørn på minst 200 kg.

– Det er en ganske stor bjørn, så det kan være samme dyr som har blitt fanget på viltkamera tidligere i sommer, sier han.

Berg forteller at fellingslaget rykket ut etter ferske funn av fire nye sauekadavere tidligere på dagen. Bjørnen ble senere skutt i samme område.

Rådgiver hos Fylkesmannen i Hedmark, Rannveig Helgesen, sier de ble varslet av lisensjegerne som var med på fellingen. Også Statens naturoppsyn (SNO) ble rutinemessig varslet, og er nå i gang med nødvendige undersøkelser.

Helgesen forteller at bjørnen ble felt like før klokken 17:30 denne søndagen.

Fylkesmannen opplyser at kvota er fylt og at bjørnejakta dermed er over for denne gang.

Ved 19.30-tiden pratet HA med Rannveig Helgesen hos Fylkesmannen. Hun sier det er for tidlig å si om bjørnen er den samme som har herjet i sauefjellet og blitt fotografert av viltkameraer i sommer.

– Vi får sikre svar etter hvert som prøvene av dyret blir analysert og sammenlignet med tidligere funn, sier hun.

Hun kunne samtidig fortelle at SNO søndag kveld er på vei ut i skogen for å ta prøver av bjørnen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.