HA har tidligere omtalt hvordan flere mulige straffbare forhold dukket opp etter at et bilfirma med en spesiell profil der domfelte var leder gikk konkurs i fjor høst.

Nå har Hedmarken tingrett dømt mannen til fengsel i ett år og to måneder for grove underslag.

Mannen har erkjent delvis straffskyld, men ikke for så store summer som han nå er dømt for.

PENGEPROBLEMER

Konkursen i bilfirmaet avdekket at det hadde vært betydelige pengeproblemer i selskapet i lengre tid, til tross for at det ikke hadde holdt det gående i så mange år.

Pengeproblemene vises også i underslagene fra kunder som satte inn biler for kommisjonssalg hos bilfirmaet.

En kunde satte inn en brukt BMW som skulle selges for 600.000 kroner. Da bilen til slutt ble solgt for 562.000, ble deler av oppgjøret brukt til å betale bilfirmaets løpende utgifter, i stedet for å bli utbetalt til kunden.

Av salgssummen har bilselgeren forklart at han brukte 414.000 kroner til å dekke sine utgifter. Retten har imidlertid dømt ham for underslag av hele beløpet.

- RAMMET ENKELTPERSONER

«Det er etter rettens syn skjerpende at (...) har rammet enkeltpersoner med store summer i kjøp av private biler i et forsøk på å redde egen forretningsvirksomhet» skriver Hedmarken tingrett i dommen.

Bilselgeren, som ikke har noe kriminelt rulleblad fra før, har betalt tilbake deler av det han skylder bileierne, og det har domstolen lagt vekt på.

Han forklarte også i retten at han jobber med å betale tilbake resten av det han skylder bilselgerne.

De har fortsatt mer enn 1,2 millioner av det samlede beløpet på drøye 1,6 utestående.

- ANKER IKKE

Advokat Tore M. Famestad er forsvarer for bilselgeren.

- Anker han dommen?

- Han anker ikke. Han er riktignok ikke blitt hørt på alt han har forklart om at det var mindre beløp enn det han er domfelt for, men han har bestemt seg for ikke å anke, sier Famestad til HA.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.