DAB i bil er temaet som går igjen suverent flest ganger i forbindelse med slokkingen av FM-nettet. Selv biler av nyere modell er ofte utstyrt med FM-radio som vil være ubrukelig i løpet av få uker.

Roy Myhrvold hos Toyota Sulland sier mange kunder er innom og lurer på hva de skal gjøre.

– Det virker å være lite DAB-kunnskap blant folket, så vi må veilede og foreslå de beste løsningene ut fra pris og behov, sier han.

Ulike løsninger kan innebære å skifte hele radioen, noe som gjerne er det mest kostbare. Den mest brukte løsningen er likevel å bygge inn et DAB-adapter med antenne festet i ruta. Her kan man velge mellom ulike modeller, avhengig av hvor synlig inngrepet skal være. Prisene varierer fra rundt tre tusenlapper og oppover.

– Det er tidvis lang leveringstid, men vi har hamstret deler, slik at vi er klare til å takle den store etterspørselen, sier Myhrvold.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.