Mandag melder NRK Hedmark og Oppland at lokalpolitikere og NAF reagerer sterkt på den manglende viljen til å kutte i bompengesatsene. Prisen per passering på den nye vegen blir fortsatt 40 kroner, noe som ifølge NRK betyr at bilistene må dekke 80 prosent av kostnaden.

– Et regelrett forsøk på landevegsrøveri. Det er på grensa til total frekkhet. Her putter staten pengene i egen lomme, sier Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth til NRK.

– Et gedigent løftebrudd, sier fylkesråd Anne Karin Torp Adolfsen.

Også NAF kaller løsningen både urettferdig og urimelig.

I en kommentar til NRK vedgår samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) at bilistene må betale en større del av regningen på nye riksveg 3, og at avgjørelsen blir stående. Først i forbindelse med andre vegprosjekter i framtiden vil regjeringen se på bompengereduserende tiltak.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.