Den profilerte stortingspolitikeren fra Brumunddal var ikke sen med å kontakte HA etter at statsbudsjettet for 2017 var klart.

Budsjettet viser at regjeringen bevilger 1,47 milliarder kroner til planlegging av ny jernbane, hvorav 1,35 milliarder går til intercity-utbygging på Østlandet.

I tillegg kommer 3,1 milliarder kroner til det statlige vegselskapet Nye Veier, som blant annet skal bygge ny E6 nordover fra Kolomoen i Stange. I 2018 er det planlagt at Nye Veier skal motta hele fem milliarder.

- Snakker mindre, bygger mer

- Folk tar feil når de påstår Høyre og Frp bare er en bilregjering. Vi bevilger også enorme summer til bane. Tallene er så store at det nesten ikke er mulig å skjønne, sier en svært engasjert Johnsen.

Frp-politikeren er imponert over regjeringens innsats for å få fortgang i samferdselsutbyggingen.

- Sammenlignet med Stoltenberg-regjeringen bruker vi mindre tid på å snakke, og mer tid på å bygge både raskere og mer, sier han.

Billigere bompasseringer

Tor André Johnsen har i årevis kjempet for lavere bompenger. Fra og med neste år ser det ut til at drømmen hans går i oppfyllelse:

- Alle eksisterende bomstasjoner på hoved- og riksveger vil få redusert prisen med 10 prosent, sier han.

I praksis betyr dette at en E6-passering ved for eksempel Langset/Minnesund vil bli to kroner billigere - satt ned fra 20 til 18 kroner.

I tillegg vil regjeringen belønne bilister som kjører med bombrikke i ruta.

- På nye bomstasjoner fra Stange og nordover mot Lillehammer vil man få 20 prosent i rabatt. Dette er dobbelt så stor rabatt som på dagens bomstasjoner. For folk som kjører mye bil vil dette utgjøre en betydelig økonomisk forskjell, sier Johnsen.

På eksisterende bomstasjoner vil man fremdeles få 10 prosent i rabatt dersom man kjører med bombrikke, men prisen for å passere hver bom blir også i utgangspunktet 10 prosent lavere.

Avhengig av støtte

Bilistene kan likevel ikke slippe jubelen løs riktig ennå. Selv om statsbudsjettet er lagt fram, så betyr ikke det at alt er spikret og i boks.

- Vi er avhengig av støtte fra Venstre og Kristelig Folkeparti før budsjettet kan godkjennes. Jeg håper det går i orden og at vi får gjennom dette svært gode samferdselsbudsjettet, avslutter Johnsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00