– Vi har lett etter det, men har ikke funnet noe som tyder på at bilder og filmer av jentene er distribuert videre til andre.

Det sier politiadvokat Liv Hilde Nytrøen til HA.

Av nær 26.000 ulovlige filer som viser seksualiserte bilder og filmer i overgrepssaken, er 2.503 av de 39 involverte jentene. Mange av dem er korte videosnutter.

Jentene i saken og foreldrene deres er bekymret for at bildematerialet skal havne i hendene på pedofile på nettet. Men politiet har altså ikke funnet tegn til spredning av bildene. 20-åringen er heller ikke tiltalt for å ha distribuert dem, han er tiltalt for å ha lagret og oppbevart dem.

HENTET VED SKOLEN

Ukas siste dag i den store overgrepssaken som går i Hamar besto av et langt videoavhør av ei tenåringsjente fra Østlandet. 20-åringen er tiltalt for både forsøk på voldtekt og seksuell omgang med barn under 16 år med denne jenta.

HENTET PÅ SKOLEN

Hun kom i kontakt med ham på sosiale medier i 2015. Sensommeren det året avtalte de to å møtes, og hun ble hentet utenfor en skole i sitt nærområde. Gråtkvalt forteller jenta om opplevelsen i videoavhøret:

– Det første jeg tenkte da jeg så ham, var at han var eldre enn jeg trodde. Han så eldre ut enn jeg trodde han skulle være. Jeg tenkte jeg ville spørre hvor gammel han var, men det turte jeg aldri.

KJØRT TIL HAMAR

Jenta forteller at hun ble kjørt til Hamar av 20-åringen.

– Vi begynte å kjøre, han begynte å ta på meg mens han kjørte. Han spurte om jeg kunne ta på ham. Jeg turte ikke si nei fordi han kjørte bilen. Da de kom til Hamar, ble jenta med inn på gutterommet hans.

– Jeg husker at vi så på skrekkfilm. Han tok masse bilder av meg naken som jeg sa han skulle slette, men jeg tror ikke han gjorde det. Han begynte å filme meg. Jeg ba ham la være, ba om å få slippe det. Jeg måtte gjøre ting. Senere ble jenta kjørt tilbake der hun ble hentet.

FORSØKT VOLDTATT

Jenta forteller at hun ble forsøkt voldtatt av gutten i dusjen. Etterpå måtte hun gjemme seg for at foreldrene hans ikke skulle se at hun var der.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00