– Vi har lett etter det, men har ikke funnet noe som tyder på at bilder og filmer av jentene er distribuert videre til andre.

Det sier politiadvokat Liv Hilde Nytrøen til HA.

Av nær 26.000 ulovlige filer som viser seksualiserte bilder og filmer i overgrepssaken, er 2.503 av de 39 involverte jentene. Mange av dem er korte videosnutter.

Jentene i saken og foreldrene deres er bekymret for at bildematerialet skal havne i hendene på pedofile på nettet. Men politiet har altså ikke funnet tegn til spredning av bildene. 20-åringen er heller ikke tiltalt for å ha distribuert dem, han er tiltalt for å ha lagret og oppbevart dem.

HENTET VED SKOLEN

Ukas siste dag i den store overgrepssaken som går i Hamar besto av et langt videoavhør av ei tenåringsjente fra Østlandet. 20-åringen er tiltalt for både forsøk på voldtekt og seksuell omgang med barn under 16 år med denne jenta.

HENTET PÅ SKOLEN

Hun kom i kontakt med ham på sosiale medier i 2015. Sensommeren det året avtalte de to å møtes, og hun ble hentet utenfor en skole i sitt nærområde. Gråtkvalt forteller jenta om opplevelsen i videoavhøret:

– Det første jeg tenkte da jeg så ham, var at han var eldre enn jeg trodde. Han så eldre ut enn jeg trodde han skulle være. Jeg tenkte jeg ville spørre hvor gammel han var, men det turte jeg aldri.

KJØRT TIL HAMAR

Jenta forteller at hun ble kjørt til Hamar av 20-åringen.

– Vi begynte å kjøre, han begynte å ta på meg mens han kjørte. Han spurte om jeg kunne ta på ham. Jeg turte ikke si nei fordi han kjørte bilen. Da de kom til Hamar, ble jenta med inn på gutterommet hans.

– Jeg husker at vi så på skrekkfilm. Han tok masse bilder av meg naken som jeg sa han skulle slette, men jeg tror ikke han gjorde det. Han begynte å filme meg. Jeg ba ham la være, ba om å få slippe det. Jeg måtte gjøre ting. Senere ble jenta kjørt tilbake der hun ble hentet.

FORSØKT VOLDTATT

Jenta forteller at hun ble forsøkt voldtatt av gutten i dusjen. Etterpå måtte hun gjemme seg for at foreldrene hans ikke skulle se at hun var der.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.