Tyveri av integrert navigasjonsutstyr fra Volkswagen, Skoda og BMW har vært en gjenganger i østlandsområdet en tid. Politiet har sett dette fenomenet også tidligere, og tror de profesjonelt utførte tyveriene ofte er rene bestillingsverk.

Onsdag ble to polske menn varetektsfengslet av Hedmarken tingrett. De to var mandag involvert i et butikktyveri hos XXL i Hamar. De forsøkte å stikke av, men ble tatt av politiet. Det mislykkede butikktyveriet av ei jakke kan ha avslørt en profesjonell bilbande.

NAVIGASJONSUTSTYR FUNNET

I bilen som mennene kjørte ble det nemlig funnet utmontert navigasjonsutstyr.

Og det ble også funnet verktøy som trolig er brukt til å plukke enhetene ut av biler med.

En polsk 22-åring nektet i går skyld for navigasjonstyveriene, men han erkjente butikktyveriet – og godtok å bli varetektsfengslet for fire uker.

Den andre av de to, en 19-åring, erkjente skyld for både navigasjonsutstyret og butikktyveriet, og er også varetektsfengslet.

KAN VÆRE EN GRUPPERING

Det er bare får dager siden at det var innbrudd i flere BMW-er i Asker og Bærum, der det forsvant navigasjonsutstyr.

Siden i sommer har det ifølge Dagbladet forsvunnet slik utstyr fra cirka 200 biler på Østlandet.Polakkene som nå er tatt i Hamar kan være en av to konkrete grupperinger politiet har jaktet på: – Det er nok flere forskjellige grupperinger som står bak, og om de kommer fra en og samme liga er vanskelig å svare på. Det vi vet er at det trolig er minst to ulike grupperinger, sier politioverbetjent Stig Vasbø ved etterretnings- og vinningsavsnittet ved Majorstua politistasjon i Oslo til Dagbladet.

TO KOM SEG UNNA

Politiet mener polakkene har vært fire i Hamar, og at de to andre

har kommet seg unna. For at de to som er tatt ikke skal få kommunisert med de to andre, vil politiet holde dem i varetekt med brev- og besøksforbud.

Fakta

To polske menn som ble tatt etter et butikktyveri fra XXL i Hamar mandag er varetektsfengslet.I bilen deres fant politiet navigeringsutstyr og spesialverktøy.

Den siste tiden har det forsvunnet slik utstyr fra BMWer i østlandsområdet.Tidligere har også Volkswagen og Skoda vært mye utsatt for lignende tyverier.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.