"Utspillet til avtroppende fylkesleder Per-Gunnar Sveen i Hedmark AP om å oppheve ulvesona er uklokt. "

Det skriver nestleder Bente Elin Lilleøkseth i Hedmark Arbeiderparti, til daglig ordfører for Arbeiderpartiet i Løten, i en epost.

Eposten er undertegnet også av Ap-ordfører Anita Ihle Steen i Ringsaker og Ap-ordfører Nils A. Røhne i Stange.

TOPPENE MOT TOPPEN

Det er svært sjelden at man opplever så stor - og tydelig framført - kritikk mot en partiledelse fra partiets egne topper.

Elverum-avisen Østlendingen skrev torsdag at avtroppende fylkesleder Per-Gunnar Sveen snur i ulvesaken.

Sveen oppfordrer ifølge Østlendingen fylkesårsmøtet til å si nei til ulvesonen.

Samme Sveen er plassert på fjerdeplass på stortingslista til Hedmark Ap.

Og ulv er en av de størst sakene i Hedmark for tiden.

PROTESTERTE KJAPT

I en så betent sak fikk avtroppende nestleder Lilleøkseth raskt med seg Ap-ordførerne fra Stange og Ringsaker i et opprop der det heter slik:

"Utspillet til avtroppende fylkesleder Per-Gunnar Sveen i Hedmark AP om å oppheve ulvesona er uklokt. Det er forvaltningen av ulvestammen som er problematisk – og det er der kreftene må rettes inn. Ansvaret for at trykket oppleves særlig tungt innenfor sona, må Regjeringen Solberg bære etter at de 22.desember tilsidesatte vedtak om lisensfelling fattet i de regionale nemndene."

ER STERKT BEKYMRET

Videre heter det:

"Vi er sterkt bekymret over forslaget om å oppheve sona. Dette vil medføre større tap i husdyrtette strøk, mer lidelse for dyra og mer usikkerhet for bøndene. Vi ønsker, som Ap-ordførere på Hedemarken – å være tydelige på at sonepolitikken, selv om det ikke bestandig virker perfekt, er bedre enn frislipp over hele Hedmark."

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.