• Regionsjef, Øystein Bækkelien .

Betong Øst bygger ny moderne betongfabrikk og nytt administrasjonsbygg med kurs- og kompetansesenter.

Etter påske begynner utbyggingen av en ny fabrikk og nytt administrasjonsbygg med kurs- og kompetansesenter på Hamar. Investeringen har en totalramme på 30 millioner kroner.

Med den planlagte utbyggingen på Rudshøgda skal Betong Øst dermed investere totalt 50 millioner kroner i Mjøsregionen fremover, skriver de i en pressemelding.

– Vi øker kapasiteten vår for å møte kommende samferdselsprosjekter i området, samtidig som det er vesentlig for oss å ivareta vår gode dialog og leveringsdyktighet til våre faste lokale kunder. Med vår lange erfaring fra tilsvarende prosjekter vet vi hva som kreves. Vi ser nå at det er helt nødvendig å investere i økt kapasitet, sier daglig leder Erik Veiby.

Dobbel kapasitet

Utbyggingen er beregnet å være ferdig i fjerde kvartal 2017. Den nye fabrikken skal bygges på bedriftens eksisterende tomt på Trehørningen, som ligger strategisk plassert like ved E6 utenfor Hamar sentrum. Dermed vil Betong Øst ha to separate produksjonslinjer på samme tomt. Det gir bedriften leveringssikkerhet og mer enn dobbel kapasitet.

I forbindelse med nytt administrasjonsbygg, skal Betong Øst også bygge et kurs- og kompetansesenter. Det vil inneholde både nytt laboratorium og nye kurslokaler til Betong Øst-skolen.

Betong Øst-skolen bygger kompetanse hos både kunder og ansatte gjennom å holde fagdager og seminarer med aktuelle nyheter og temaer. De seneste årene har det vært en stor økning i antall deltakere på kurs og seminarer.

– Vi ser helt klart verdien i å spre kunnskap rundt produktet betong. På denne måten setter vi dialogen med våre kunder og samarbeidspartnere i fokus. Utbyggingen på Hamar med kurslokaler og laboratoriet tilpasset undervisning viser hvordan vi i Betong Øst øker satsingen på dette i fremtiden, sier Bjørn Kyltveit, leder av Betong Øst-skolen.

Flere investeringer

Samtidig som planene på Hamar gjennomføres, har Betong Øst lagt alt til rette for flere store investeringer i regionen. Betong Øst skal investere 20 millioner kroner i en ny fabrikk på Rudshøgda. Den skal på sikt ta over for fabrikken i Brumunddal. I tillegg ligger det en klargjort tomt tilgjengelig på Sørli i Stange.

– På denne tomten har vi mulighet til å rigge en semi-mobil fabrikk på veldig kort tid hvis vi ser det nødvendig. Tomten på Stange vil bli en viktig brikke ved en eventuell leveranse til veg- og jernbaneprosjektene som kommer i dette området, sier regionsjef Øystein Bækkelien.

I tillegg investerer Betong Øst i flere topp moderne semitrailere til transport av betong.

– De har vesentlig høyere lastekapasitet enn våre standard betongbiler og vil bli en viktig brikke for å imøtekomme økt volum og leveringsdyktighet, sier Bækkelien.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.