Huseiere i Stange må i år punge ut 19.700 kroner i kommunale avgifter og eiendomsskatt.

– Jeg synes det er ganske høyt. Ikke minst fordi vi føler at Stange kommune gir for lite av de kommunale avgiftene tilbake til oss som bor i Ottestad. Privatøkonomisk er vi i toppsjiktet når det gjelder skatter og avgifter, sier Anders Mausethagen.

TALLENE SOM IKKE JUGER

De nye tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB) og Huseiernes Landsforbund gir Stange kommune posisjonen som Hedmarkens dyreste bokommune.

* Ringsaker kommune er nest dyrest med 19.182 kroner.

* Deretter følger Hamar kommune med 19.128 kroner.

* Billigst er Løten kommune med 17.363 kroner.

ER MEST HAMARSING

Anders Mausethagen er ikke i tvil om at Stange kommune henter inn mest inntekter fra eiendomsskatt og kommunale avgifter fra Ottestad.

– Vi som bor her bidrar med mer penger til Stange enn for eksempel Stangebyen. Når vi faktisk gjør det vil jeg gjerne se at det utvikles mer her vi bor. Det må bli brukt mer på skoler og veger i Ottestad, og ikke til næringsutvikling der det bor mindre folk, sier han.

Elisabeth Sylten og Anders Mausethagen bor i Nedre Tømte i Ottestad, men føler mye mer tilhørighet til Hamar.

– Med unntak av helsestasjonstilbud til vår datter, er det meste vi forholder oss til i Hamar, sier Mausethagen.

KRITISK TIL AVGIFTSTOPP

Frp-leder Truls Gihlemoen er ikke særlig tilfreds med at Stange er Hedmarkens dyreste bokommune.

– Vi har vært veldig kritisk til skatte- og avgiftsnivået lenge. Særlig når Stange kommune gikk med 64 millioner kroner i overskudd i fjor. Overskuddet blir bare syltet ned i fond, sier Gihlemoen.

Han vil ha slutt på eiendomsskatten, og mener at oversikten forteller at Stange tar inn unødvendig mye sammenlignet med nabokommunene.

– Kan avgiftsnivået slå negativt ut for Stange?

– Vi svikter også på andre områder som eiendoms- og næringsutvikling. Det begynner å bli vanskelig å se hvilke fordeler som finnes for å flytte til Stange, sier Gihlemoen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.