Hamar kommune har et ansvar for å ivareta byutvikling i arbeidet med ny kommunedelplan for dobbeltspor gjennom Hamar.

Til formannskapet kommende onsdag ligger det en sak vedrørende arbeid med scenarioer. Kommunens administrasjon har bedt om tilbud på konsulentarbeid fra tre aktuelle konsulentfirmaer.

Tidsperspektivet 2074 skal brukes for å lage framtidsbilder for ny jernbane og ny stasjon i to alternativer (dagens stasjonsplassering og ny stasjon ved Vikingskipet).

Politisk nivå skal involveres direkte i gjennomføringen av selve scenarioutviklingen. Arbeidet forventes å starte opp i februar, og avsluttes rundt juli måned i år. Oppdraget har en anslått totalverdi på 400.000 kroner samt en opsjon på 200.000 kroner til grafisk bistand/illustrasjonsarbeid. Kostnadene dekkes innenfor administrasjonens ramme.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.