Thomas Eriksen (MDG) vil ikke ha et senter for datalagring på Rudshøgda.

Formannskapet i Ringsaker skal onsdag ta stilling til om kommunen skal kjøpe seg inn i selskapet Nordavind DC Sites AS for å komme i posisjon til å sikre etablering på Rudshøgda.

Thomas Eriksen mener etablering av denne typen kraftkrevende datasenter blant annet vil gi dyrere strøm. Derfor vil han si nei til rådmannens forslag.

– Fortell meg gjerne annerledes, men at vi vanlige folk kommer til å få dyrere strøm når slike kraftkrevende datasenter får dukke opp over hele landet, det trenger man ikke være teknisk ingeniør med fordypning i elkraft for å forstå, sier Eriksen.

Han minner om at vi har hatt en svært varm sommer:

– Vi har nok utfordringer med tomme vannmagasiner, enn at vi skal få enormt kraftkrevende datasenter også oppå de klimautfordringen vi står ovenfor, påpeker Thomas Eriksen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.