Statens naturoppsyn oppdaget nylig at fire, store trær er felt ulovlig på Ulvstuodden i Åkersvika naturreservat. Fylkesmannen i Hedmark har anmeldt saken som miljøkriminalitet og ber politiet finne de ansvarlige.

Fylkesmannen sier i en pressemelding at ingen hadde godkjenning til noen som helst form for hogst i naturreservatet.

Fylkesmannen kan ikke se at dette tiltaket kan ha blitt gjort på lovlig vis, siden vegetasjonen er fredet og ingen hadde fått dispensasjon for å felle trærne. Derfor er forholdet anmeldt til politiet.

I dette tilfellet ble det felt rikbarkstrær, som kan huse mange sopp- og lavarter, i et område hvor det er grantrærne som bør reduseres. Problemet med at trær kappes ned uten at det blir søkt om dispensasjon er at forvaltningsmyndigheten ikke får mulighet til å vurdere tiltaket opp mot den overordnede planen for forvaltning av området. Det er særlig viktig å bevare kantsoner, heter det i fylkesmannens uttalelse.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.