Historiens første Birkebeinerspel i fjor ble en suksess. Nå skal spelet gjentas med nye forestillinger 16., 17. og 18. februar.

Men for å kunne utvikle lokale amatørskuespillere, er det nødvendig med økonomisk støtte fra Ringsaker kommune.

Styreleder Kristoffer Hauger ber i en søknad til kultursjef Asle Berteig om et bidrag på 95.000 kroner til dette arbeidet.

Han viser til at amatørskuespillerne under innøvelse og i løpet av selve spelet skal beherske praktisk skuespillerteknikk, action- og kampscene og riding.

«Kompetansepåfyll for lokale amatører gjennom et prosjekt som Birkebeinerspelet forutsettes på sikt å gi synergier for kulturelle opplevelser for lokalbefolkningen og for tilreisende i Ringsaker», skriver Hauger i søknaden.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.