• REDEGJØRELSE: Odd-Amund Lundberg i Ringsaker Senterparti. FOTO: ELI J. HAUGEN

HA skrev om saken i lørdagens avis. Øyungen Sæterlag har revet en gjeterhytte ved Øyungen uten å søke om rive- og byggetillatelse etter plan- og bygningsloven.

Under gjenoppbygging

Hytta er nå under gjenoppbygging. Øyungen ligger innenfor nasjonalt villreinområde, noe som gjør at det er ekstra strengt å få bygge eller gjøre andre inngrep.

Kulturkontoret i Ringsaker kommune skal også bruke hytta. Kulturkontoret driver ulike grupper for barn og unge og mennesker med ulike funksjonsnedsettelser.

Tanken er å bruke gjeterhytta som varmebu i forbindelse med aktiviteter på Øyungen.

– Overrasket

Seterlaget skal ha fått opplyst av kommunen at det ikke var nødvendig med noen rivetillatelse.

Marit Vorkinn, som er sekretær i villreinnemnda i ansatt hos Fylkesmannen i Oppland, sier at nemnda kun har uttalt seg om en søknad om vedlikehold, og ikke riving og gjenoppbygging.

Hun er overrasket over utviklingen i saken, og gjør det klart at rivning og gjenoppbygging krever dispensasjon fra vernebestemmelsene i området.

Kontaktet ordføreren

Gruppeleder Odd-Amund Lundberg i Ringsaker Senterparti har etter at saken var omtalt i HA, sendt en henvendelse til ordfører Anita Ihle-Steen hvor han ber om en redegjørelse for saken i det første formannskapsmøtet over ferien.

– Jeg oppfatter at det er mange løse tråder og dels ulike versjoner, slik at jeg ønsker en redegjørelse, sier Lundberg.

Han er tydelig på at det må gjelde samme regler for kommunen som for alle andre.

Han vil ikke trekke noen konklusjoner før han har fått den ønskede redegjørelsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.