– Schæferhunden jeg hadde den gangen tok i for stor grad styringen da den skjønte at jeg ikke var i stand til å passe verken den eller meg. På grunn av depresjonen ble jeg innlagt på Sanderud. Så skjønte jeg at både hunden og jeg trengte hjelp hos en hundeekspert.

Det sier Bente Madsen til HA.

Hun er opprinnelig fra Ringsaker, men har bodd de siste ti årene på Tangen sør i Stange.

Noen få kilometer fra boligen ved Weensvangen har hun nå skapt sin egen arbeidsplass – som storeier og daglig leder i Bakken Hundesenter AS.

ulykken og DEPRESJONEN

Mange tøffe år startet med en trafikkulykke i Ringsaker:

– En bil som kom imot mistet kontrollen på det glatte føret og kom over i mitt kjørefelt. Så smalt det. Jeg ødela nakken og ryggen. Dette skjedde julekvelden i 2001, sier Madsen til HA.

Senere ble hun deprimert:

– Jeg følte at jeg ikke bidro med noe. I tillegg måtte jeg ha hjelp til mye. Jeg hadde dårlig økonomi og det endte med innleggelse på Sanderud. Der var jeg i en måned, Det var til veldig god hjelp for meg, sier hun åpenhjertig.

Hunden ble «sjuk»

På samme tid hadde hennes schæferhund begynt å vise tvilsom oppførsel:

– Bikkja forandret atferd. Den begynte bli utagerende for å vise at den ville ta vare på meg. Bikkja begynte å ta avgjørelser jeg skulle ha tatt. Jeg skjønte at jeg trengte hjelp, sier Madsen til HA.

Hun hadde hørt snakk om Per Arne Berger på Tangen.

– Det som skjedde var at bikkja til Bente gikk over i beskyttelsesmodus. Nesten uansett hva som skjer så er det slik at hunder med et godt forhold til eieren går over på eierens banehalvdel, sier Per Arne Berger (57) til HA.

Fikk jobbe seg i form

Etter å ha fått hjelp med bikkja begynte Bente Madsen i 2013 å komme tilbake til Berger som da drev Bakken Dyrehotell AS:

– Jeg ble i stadig bedre form og kunne gå turer også med andre hunder. Da jeg ble friskere ble også hunden bedre. Det var slått fast at jeg var helt arbeidsufør. Men her kunne jeg jobbe litt når jeg var i stand til. Slik er det fortsatt. Det er fortsatt dager da jeg ikke klarer å jobbe, sier Madsen.

I vår gikk selskapet til Berger konkurs.

Med Madsen som eier av 99 prosent og daglig leder ble han nylig med på å etablere Bakken Hundesenter AS med 30.000 kroner i aksjekapital.

I tillegg til de to så er Ann Katrin Neby (56) og Ann-Heidi Wilberg Venner (56) med i styret.

sosiale hunder

Berger har jobbet med hund siden 2009 og på heltid siden 2011.

I tillegg til dagpass av hunder – og noen få overnattingsplasser hjemme hos Berger og hans egne hunder – tilbyr duoen kurs både på gruppe og individnivå. Kursene er alt fra valpekurs og sporkurs til møtekurs:

– Vi har ofte så stor pågang at vi må si nei til kunder. I dagparken er det opptil 25-26 hunder hver dag fra mandag til torsdag. Vi er veldig opptatt av at alle hunder som besøker oss skal ha en mest mulig harmonisk tilværelse, føle trygghet og kjenne litt på mestringsfølelsen sammen med andre hunder. Det nye nå er at flere og flere vil ha personlig og privat opplæring – som en PT (personlig trener) for hunder, sier Berger.

SISTE NYTT OM BENTE

Bente Madsen har akkurat blitt en av landets første instruktører som godkjent for å utdanne besøkshunder for Røde Kors.

– Jeg føler at jeg har fått et nytt liv. Denne jobben har åpnet en helt annen verden for meg, sier Madsen og legger til:

– Og når jeg får kramper og så mye smerter at jeg ikke klarer å jobbe kan bare Per Arne ta over…

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.