• FOTO: NTB scanpix

I forrige uke omtalte HA hvordan blant andre Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum reagerte kraftig på at halvparten av de ansatte ved Helse Sør-Østs hovedkvarter har kontor i Oslo, selv om hovedkvarteret ligger i Hamar.

Vedum mener dette er en snikflytting av ressurser til hovedstaden, og sendte derfor skriftlig spørsmål til helseminister Bent Høie for å få svar på hva departementet vil gjøre for å øke aktiviteten i Hamar, som formelt skal være det reelle hovedkontoret.

I sitt svar skriver Høie blant annet følgende:

– Som følge av det nye spørsmålet fra stortingsrepresentant Slagsvold Vedum har jeg igjen vært i kontakt med Helse Sør-Øst RHF som gir følgende svar:

«Når det avholdes møter i regionale fagråd, utvalg, nettverk, møter med tillitsvalgte osv. der møtedeltakerne kommer fra ulike sykehus eller virksomheter med lang reisevei til Hamar, legges disse møtene i hovedsak til møtelokalene i Oslo, etter ønske fra de eksterne deltakerne.

I tillegg til møtelokalene i Oslo er det også etablert faste kontorplasser, men det er ingen tvil om at hovedkontoret er på Hamar, selv om del er riktig at Helse Sør-Øst RHF har vesentlig mer møteaktivitet i Oslo. Generelt holdes ledermøter, allmøter og personalsamlinger på Hamar.»

Videre står det i svaret at lederne i Helse Sør-Øst oppfordres til å holde sine avdelingsmøter på Hamar:

«Det siste året har det vært utskiftninger i ledergruppen og vi er nå i ferd med å få på plass en endelig ledergruppe og vil stramme inn igjen pa denne praksisen. Videre vil vi ta en gjennomgang av møtepraksisen for møter som ikke omfatter representanter fra helseforetak eller eksterne samarbeidsparter med uforholdsmessig lang reisevei til Hamar. Dersom det viser seg å ha skjedd en utglidning ved at slike møter legges til Oslo framfor til hovedkontoret, vil Helse Sør-Øst nå stramme inn på dette, kombinert med bedre tilrettelegging for møtedeltakelse via video/andre digitale løsninger for medarbeidere med arbeidssted Skien/Tønsberg.»

Helseminister Høie avslutter med følgende oppsummering:

– Som stortingsrepresentanten ser av svaret og vurderingene over, er Helse Sør-Øst RHF tydelige på at deres hovedkontor ligger på Hamar. Det er også på Hamar de har sin besøksadresse. lnnenfor de rammene som er fastsatt er det Helse Sør-Øst RHF som må gjøre de nødvendige vurderingene knyttet til hensiktsmessig og rasjonell drift når det gjelder aktivitet på ulike steder.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.