Bilistene får fra 1. januar kjenne de økonomiske følgene av statsbudsjett-kompromisset. Generalsekretær i interesseorganisasjonen Norsk Petroleumsinstitutt, Inger-Lise Nøstvik sier det blir en trippeløkning i avgiftene med økning i veibruksavgift, CO2-avgift samt merverdiavgift. På den måten øker bensinprisen 34 øre med moms, og diesel 55 øre, skriver E24.

Oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets sier det er fire variabler som spiller inn for drivstoffprisene. For det første er oljeprisen ventet å stige, deretter stiger også raffineringsmarginene. Saltvedt forklarer at det skjer når etterspørselen etter olje øker. For det tredje slår kronekursen inn, og til sist er det lokal priskonkurranse, hvor pumpeprisene kan variere med flere kroner i samme område.

– På grunn av alle variablene er det vanskelig å si akkurat hvor mye de vil stige, men jeg venter de vil stige sikkert nærmere én krone, sier Saltvedt til E24. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.