Siden 2015 har Løten kommune vært med i kampanjen for et mer demensvennlig samfunn. Blant de 117 kommunene som deltar i prosjektet, ble Løten mandag kåret til den nest beste, kun slått av Oppdal. Demenskoordinator Guro Brenden og Inger Ruud Veflingsstad fra den lokale arbeidsgruppa fikk overrakt prisen av eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen.

– Vi har sikret opplæring av mange ulike næringer. Det gjør det lettere for mennesker med demens å leve et aktivt liv, sier en fornøyd Brenden.

Kommuner over hele landet har de siste årene inngått avtale med Nasjonalforeningen for folkehelsen om å drive opplæring av servicearbeidere. Både butikkansatte, taxisjåfører, bussjåfører, offentlig ansatte, apotekansatte og en rekke andre har gått på kurs for å lære hvordan de skal forholde seg til kunder som har demens.

I juryens begrunnelse for hvorfor Løten mottok hederlig omtale, står det blant annet at de i Løten har kurset en rekke ulike aktører innenfor kommunens servicenæring, og at det er satt i verk mange tiltak som følge av deltakelsen i kampanjen. «Løten kommune er klar på at arbeidet er en kontinuerlig prosess, og det er stor vilje til å fortsette arbeidet», står det i begrunnelsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.