Hamar kommune er nest største eier i Sirkula etter Ringsaker, og tirsdag diskuterte politikerne i formannskapet situasjonen som har oppstått.

– Konklusjonen er at rådmannen skal ta kontakt med Sirkula for status, sier ordfører Einar Busterud, som regner med å få et svar i løpet av onsdag.

– Vi må forvente at dette blir løst. Det er alvorlig når søppel ikke blir hentet, og i verste fall kan det bli en helserisiko, mener ordføreren.

Busterud forstår utfordringen ved bytte av leverandør, men setter spørsmålstegn ved om den nye leverandøren RenoNorden var godt nok forberedt.

– Det er grunn til å sette spørsmålstegn ved opplæringen og informasjonen til sjåførene, og om leverandøren har gjort nok for å forberede seg, sier Busterud.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.