– Her har jeg rett og slett tabbet meg ut og gjort en blunder. Jeg ser at ordlyden i eposten til kunden var uheldig og altfor skarp. Jeg har vært i kontakt med kunden for å ordne opp, sier Anders Thomte hos Bertel O. Steen på Gjøvik.

Thomte bekrefter at det er fritt verkstedvalg også hos Bertel O. Steen, men at det likevel er visse kriterier som må oppfylles for at garantien skal gjelde.

– Ankepunktet er gjerne hvis det blir brukt uoriginale deler. Langt fra alle deler på markedet er optimale. Hvis en uoriginal del gir følgeskader andre steder på bilen, da vil det være uheldig.

Servicemarkedssjef Stein Thomas Gundersen hos Bertel O. Steen beklager at en kunde har fått upresise opplysninger om garanti.

– For ordens skyld ble bileieren kontaktet påfølgende dag, der vi beklaget formuleringen i e-posten og orienterte om de faktiske forholdene, sier Gundersen.

Han skriver til HA at det likevel kan føre til skade og nedsatt sikkerhet på kjøretøyet om service- og vedlikeholdsarbeid utføres med midler og metoder som ikke er godkjent for bilen.

– Vi kan også bekrefte at kunder som velger å bruke andre aktører enn godkjente merkevareverksted til å vedlikeholde sin Mercedes-Benz, dessverre mister tilleggsytelsen «Mobilitet» og oblat for full service-historikk, skriver Gundersen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.