Når rettssaken mot de to danskene som er tiltalt for overfallet på HamKam-spilleren starter i Hedmarken tingrett 6. juni, så er et helt sentralt bevistema i hvilken grad det danske Hells Angels-medlemmet er i stand til å løpe eller ikke.

For vitner skal ha sett to menn løpe vekk fra åstedet. Og dansken har vært i motorsykkelulykke og hevder at han ikke greier å bevege seg særlig fort. Han mener det er med på å støtte hans forklaring om at det ikke var han som slo ned fotballspilleren.

DOPINGTATT

Det er ikke første gang at beina til det danske Hells Angels-medlemmet er tema i en domstol. I februar i 2016 ble han dømt for smugling av anabole steroider (dopingmidler) fra Danmark til Sverige.

Han ble stoppet på Malmø-siden av Øresundsbroen med rundt 400 piller og et knippe ampuller med steroider.

Bilen han ble stoppet i av svensk politi var for øvrig den samme som den politiet knytter til overfallet på Semou bak Briskeby.

– TRENINGSHJELP

Dansken erkjente at han hadde kjøpt preparatene i København av en mann han ikke husket hva het. Men han forklarte til Malmö tingrett at han hadde kjøpt steroidene fordi han skulle bruke dem som medisiner og hjelp til å trene opp igjen beina sine etter en motorsykkelulykke.

Den svenske domstolen idømte ham bøter for smugling.

LAGMANNSRETTEN KRITISK

Politiet har skjerpet alvorlighetsgraden og siktelsen til å gjelde grov kroppsskade. Dette har strafferamme på fengsel i inntil 15 år.

Dansken har anket de stadige fengslingsforlengelsene inn for lagmannsretten, og 12. april fikk han litt støtte fra ankedomstolen. Eidsivating lagmannsrett mener at det ikke er grunn til å mistenke mannen for en så grov voldsbestemmelse som politiet og statsadvokaten går inn for at han skal dømmes for.

Etter det HA erfarer er politiet svært uenige i dette, og kommer trolig til å stå på sitt når rettssaken starter.

Begge de siktede danskene ble fredag varetektsfengslet for nye fire uker i saken.

Begge nekter fortsatt for å ha slått ned HamKam-spilleren med en hammer fredag 30. september i fjor.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.