Under den åpne høringen i Stortingets kommunal- og forvaltningskomité 2. mai ble representantene fra Hedmark og Oppland spurt om de vil be om å få oppløst et vedtak om tvangssammenslåing, dersom det blir et annet stortingsflertall.

– Det er liten tvil om at fylkestinget hos oss er innstilt på å søke om at vi får oppløst det vedtaket, sa Opplands fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap), mens Hedmarks fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen (Ap) svarte at Hedmark er helt enig med Oppland.

Begge la vekt på de store geografiske avstandene i Innlandet, som vil gjøre det utfordrende å følge opp 48 kommuner. Regionen blir større enn Danmark.

– Vi har ikke klart å se at det er de store gevinstene å oppnå, i forhold til bedre tjenester, opplyste Sveen, mens kollegaen i Oppland uttrykte skuffelse over at regjeringen ser bort fra det fylkestingene selv ønsker.

– Vi håper komiteen og Stortinget ser at tvangssammenslåing sjelden fører noe godt med seg. Med en så dårlig forankret prosess som vi opplever at dette er, blir det mer prat om lokalisering og uro hos de ansatte, og det blir mindre tid å bruke på et konstruktivt samarbeid mellom fylkene, sa Hagen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.