I to uker har politiet etterforsket episoden som skjedde i Hamar park.

En 20-åring fra Hedmarken har sittet varetektsfengslet, siktet for forsøk på seksuell handling mot to barn som begge er under 10 år gamle.

Denne uka blir han løslatt.

KAN IKKE ØDELEGGE BEVIS

– Hvorfor vil ikke politiet fortsatt holde mannen i varetekt?

– Saken er godt etterforsket i løpet av disse to ukene, og vi mener at det ikke lenger er fare for at han kan påvirke eller ødelegge bevis ved at han er på frifot, opplyser politiadvokat Frode Aabak til HA.

Bortsett fra at de ønsker å gjennomføre en psykiatrisk undersøkelse av mannen – noe de ikke er avhengige av at han sitter i varetekt for å få til – har politiet mer eller mindre alt de trenger i saken for å avgjøre tiltalespørsmålet.

Det har ikke kommet fram nye ting som endrer siktelsen mot mannen på noen måte.

IKKE NYE SAKER

I starten av etterforskingen ba politiet om at folk som kunne ha opplevd lignende hendelser med det som i starten ble omtalt som blotting skulle ta kontakt.

HA får opplyst at det ikke har dukket opp nye saker med blotting eller forsøk på overgrep mot barn som kan settes i sammenheng med saken fra Hamar park.

Og derfor er det heller ikke mulig for politiet å be om forlenget varetekt med gjentakelsesfare som argumentasjon.

Politiet etterforsker mannen for noen andre mulig straffbare forhold, men dette er ikke så alvorlige ting som det han er siktet for i Hamar park.

RASK RETTSSAK

Politiadvokaten er fornøyd med at saken er blitt raskt etterforsket ferdig.

– Det skal ikke behøve å gå så lenge nå før vi kan ta stilling til tiltalespørsmålet, og deretter få saken opp for tingretten, sier Frode Aabak.

HA har ikke lykkes i å få svar fra mannens forsvarer om han aksepterer eller motsetter seg en psykiatrisk undersøkelse.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.