Jeg har blitt bitt av Fifa-basillen. Eller, kanskje det riktige er å si at jeg har blitt gjen-bitt. Bitt på ny?

Fifa, for de som ikke vet det, er et fotballspill for data eller spillkonsoll. Det har blitt laget ett av disse i året siden slutten av forrige årtusen, med den største forskjell at hvert spill ser litt bedre ut på skjermen. Grafikken er litt skarpere. Spillerne ser litt mer levende ut.

Det som gjør Fifa spesielt gøy, er muligheten for å spille mot andre over internett. Folk over hele verden, fra sofakroken i din egen stue. Du kan til og med snakke med den du spiller mot. Men da må du være forberedt på å få en skyllebøtte om du scorer, og en tilsvarende hovering om det er du som slipper inn et mål.

I spillet kan du velge å ta styringen over ett av fotball-lagene som finnes fra før av, som for eksempel Liverpool eller Real Madrid. Eller du kan lage ditt helt eget lag, og kjøpe og selge spillere for en digital, fullstendig oppdiktet valuta.

Det er imidlertid ett problem: jeg er omtrent like dårlig i selve spillet som jeg er glad i å spille det. Og jeg blir liksom ikke bedre med tiden heller. Her om kvelden skulle jeg bare ta et par runder. Trodde jeg.

Jeg tapte den første kampen 7-0. De neste to gikk ikke stort bedre. I kamp nummer fire møtte jeg noe som må ha vært en russer med aggresjonsproblemer. Noe han tok ut på meg, med stygge taklinger og eksotiske gloser hver gang jeg fikk ballen. Kampen endte 4-1 i hans favør.

Galskap skal visstnok være definert som «å gjenta den samme handlingen igjen og igjen, i påvente av et nytt resultat». Jeg biter tennene sammen. «Bare en kamp til...»

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.