Ulykken skjedde natt til 8. mai i fjor da tre personer klatret på et arbeidstog som sto hensatt ved Skarpsno, mellom Moelv stasjon og Rudshøgda stasjon på Dovrebanen. Den helgen ble det utført vedlikehold på strekningen.

Under klatringen på det parkerte arbeidstoget kom en mann på 20 år i berøring med kontaktledningen, fikk strøm i seg og omkom. Mannen var elev ved Ringsaker folkehøgskole og hadde feiret avslutningen av skoleåret denne kvelden.

«Kontaktledningsanlegget var spenningsløst mens arbeidene pågikk, men anlegget var spenningssatt under pausen i arbeidene denne natten. Bane Nor SFs interne regelverk og praksis er at kontaktledningsanlegg spenningssettes når det ikke utføres arbeid. På grunn av dette hadde prosjektet valgt å bruke en vakt på stedet som skulle ha tilsyn med materiellet. Prosjektet hadde utført risikovurderinger, men disse klarte ikke å identifisere faren for strømgjennomgang for tredjeperson, og derav tiltak for å forhindre dette», heter det i rapporten, som ble lagt fram fredag.

Havarikommisjonen ber Bane Nor risikovurdere sitt interne regelverk og praksis for inn- og utkobling av spenning på kontaktledningsanlegg ved parkering av materiell på åpen linje, lyder sikkerhetstilrådingen.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.