For halvannen måned siden parkerte Regland en mobil potetvogn på industrifeltet. Det har vært en stor suksess, og nå er åpningstiden utvidet.

– 40 prosent av kundemassen våre er de vanlig arbeidende i firmaene på industrifeltet. 40 prosent er folk som henter Take away, og som bor i Stange og Romedal. Siste 20 prosentdelen er kunder som er relatert til vegbygging på E6. Det kommer også folk fra curlinghallen, sier Regland.

Eget kryddersmør

Potetbaker1 i Stange ble så populær at selskapet gjorde endring i åpningstiden etter nyttår. Åpningstida ble utvidet for å fange opp lunsjtrafikken. Den har nemlig økt.

– Hva er hemmeligheten bak potetsuksessen?

–Basisen i den bakte poteten er vår egenproduserte kryddersmør, som vi har hatt oppskriften på i 25 år, og som fortsatt er den samme, hemmelige. Vi får laget krydder og produserer kryddersmøret på en smørfabrikk i Vestby. Krydderet kommer fra en krydderfabrikk på Eidsvoll. Alt er norsk.

Til bakt potet hører altså kryddersmør, mais, dressing, smårettbacon og revet ost. Alternativt kan man bestille rømme og skinke.

– Fokus er at vi har et produkt som kunden skal få raskt, enkelt og så billig som mulig basert på kvalitetsråvarer. Så må det ligge igjen en bunnlinje, slik at vi kan betale lønninger til dem som skal jobbe, sier Regland.

Drifter fire potetvogner

I dag drifter Regland fire potetvogner ut fra Stange.

– Driften vår i dag er 90 prosent basert på messer og arrangementer, type russetreff, Hamar Mart’n, The Gathering og Stangedager. Det blir færre og færre faste plasser. Unntatt Stange, der vi er i startgropa og ser konturene av at industrifeltet er en drivverdig plass. Det er mange som jobber på industrifeltet i Stange. E6-utbyggingen og mannskapsriggen var nok kanskje medvirkende årsak til at det var nå vi begynte.

– Hvor mange bakte poteter har dere levert i årenes løp?

– Vi har nok mettet munner tilsvarende Norges befolkning en gang i denne perioden firmaet har eksistert. Jeg må si at vi aldri har ledet oss til å gjøre annet enn det vi føler vi er gode på, nemlig bakte poteter. Det har vært moro å holde på i bransjen så lenge.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00