Både Bakken og Olsrud Østli beviste at de fortsatt har toppformen inne etter toppresultatene forrige helg. Da hadde Bakken 2 x 349 og 348 i Etnedal og Søndre- og Nordre Land. Olsrud Østli skjøt den helgen 350 i fire av fem stevner i Akershus.

Fortsetter å dominere

I stevnene på Hedmarken denne uken har det blitt nye seiere. Olsrud Østli virker nesten uslåelig akkurat nå. Det er ikke bare det at han skyter fullt hus, men han har desidert flest sentrumsblinker også. På sine tre serier i stevnene i Løiten, Stange og Romedal og Tangen hadde han henholdsvis 22,19 og 22 sentrums blinker. Benedicte C. Bergstrøm (ER) fra Nord-Odal hadde også 350, men med 18 sentrumsblinker. Det var bare disse to som hadde 350 i ungdomsklassene og som skyter hele programmet liggende.

Ole Magnus Bakken er klasseført skytter (klasse 5) og har derfor et program som består av både stående og knestående skyting og kan derfor ikke sammenlignes med resultatene for ungdomsskytterne. Men han skyter ofte både 348 og 349 som klasseført skytter og det er vel bare et tidsspørsmål om når 350-seriene begynner å komme også for han. Vi stilte derfor dette spørsmålet til Bakken:

Når kommer 350 ?

-  Neste stevne svarer Bakken og fortsetter: Det er i hvert fall det som er målsettingen. Jeg føler at jeg har full kontroll nå og koser meg i hver eneste konkurranse. Jeg er ikke nervøs lenger og det er nok fordi jeg føler meg veldig trygg på det treningsarbeidet jeg har bak meg. Jeg prøver å få til å trene sammen med de andre skytterne i Løten en gang i uken og konkurrere på åpne stevner og mesterskap i tillegg, sier Bakken.

 

Han har en stram timeplan fram mot jul med fem stevner i Osloområdet i månedsskiftet november/desember i forbindelse med både Norma Open og Oslo Open (Norges største innendørsstevne med DFS-program), og fylkesmesterskap i Åsnes for Hedmark uken deretter. Der er han for øvrig tittelforsvarer fra 2017.

Øvrige resultater

Bakken ble stevnevinner i Løiten med 347 poeng, men seieren satt langt inne. Både Svend Karlsen fra Askim, Bent Ove Bredal Løvåsen fra Trysil og Kathrine Aannestad Lund fra Jondalen hadde også 347, men med flest innerblinker knep Bakken seieren. Løvåsen tok det imidlertid igjen i Stange og Romedal. Der tok han seieren med 349. Bakken deltok ikke i dette stevnet. På Tangen ledet Bakken lenge, men i siste laget kom Svend Karlsen fra Askim og tangerte Bakkens 349, og med 19 sentrumsblinker mot Bakkens 17, gikk seieren til Karlsen.

Ungdommer og veteraner

Vinneren i rekruttklassen i alle tre stevnene har vi allerede nevnt, men det er også flere hedmarkinger i rekruttklassen som har skutt godt gjennom denne uken I tillegg til Jens Olsrud Østlis vinnerresultat i Stange og Romedal ble det andreplass til Anton S. Bratvoldegen fra Stange og Romedal med 347 og tredjeplass til Ola Strand Nystuen fra Løiten med 346. Kjersti Johanne Sjøli fra Løiten vant juniorklassen på Tangen med 346 poeng. I veteranklassen V55 ble det seier til Yngve Sannvoll fra Åsnes med 347 foran Erik Skaug fra Åsheim og  Sven Tore Tråseth fra Lismarken, begge med 346. Magnar Konningrud fra Nes vant V55-klassen på Tangen med 348.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.