Baasmo Christiansen er en populær film- og teaterskuespiller som dette året har vært sett i mange store roller på norsk kino, blant annet som kronprins Olav i Kongens nei.

Framsnakker Hamar

Formannskapet vedtok onsdag å tildele årets Hamar-pris til Christiansen, med følgende begrunnelse:

«Anders er en av Norges aller største skuespillere. Han har gitt liv og innhold til en utrolig bredde av karakterer, fra de mest folkelige og godslige til de mest smale og teknisk krevende. Han er særdeles produktiv, allsidig og elsket av publikum. Ikke minst som filmskuespiller har han nådd og berørt millioner av tilskuere.

Anders Baasmo Christiansen har aldri lagt skjul på hvor han kommer fra. Tvert imot, han framsnakker Hamar og bakgrunnen sin så sant han har anledning. Og det er ofte. Så snart anledningen byr seg stiller han opp også for det lokale kultur- og bylivet, senest som Sinatra-inspirerte «Andy Puma».

Anders må regnes blant landets yngre skuespillere, men har allerede satt dype kunstneriske spor etter seg. Det har han gjort også i Hamarsingenes hjerter.

Det er ingen bedre mottaker av Hamarprisen 2016 enn Anders Baasmo Christiansen.»

Gode kandidater

Christiansen er mye på farten, og det er ikke bestemt når og hvor prisen skal deles ut.

– Det var mange gode kandidater til prisen i år, og alle kommer til å gjøre seg enda mer gjeldende på ulike måter framover, mener ordfører Einar Busterud.

Vedtaket om å tildele prisen til Baasmo Christiansen, var enstemmig.

Det var spilt inn fire forslag til kandidater.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00