– Isolert er ikke resonnementet feil. Jeg har heller ikke tro på at Moelv, selv med mjøssykehus, vil utvikles til en stor mjøsby. Men situasjonen er slik: vi er opptatt av en løsning som har kompromissets trekk. Da må vi ta hensyn til geografien både i Hedmark og Oppland, sier Røhne, og legger til:

– Jeg har også tro på samfunnsanalysen til Sykehuset Innlandet, som viser at konsekvensene med et sykehus i Moelv, i det lange løp ikke er store for de andre mjøsbyene, sier Ap-ordføreren i Stange.

Hamar-ordfører Einar Busterud har tidligere gitt klart uttrykk for at et sykehus er en byfunksjon, og vil ha sykehuset til Hamar. Derfor er han grunnleggende enig i betraktningene fra Schumann.

– Det er ingen tvil om at et sykehus er positivt for Moelv. Men et sykehus plassert der, kan ikke utnytte fordelen ved å ligge nærme utdanningsinstitusjoner og andre helserelaterte institusjoner, sier BBL-ordføreren.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.