– Jo da, her går det i kaker. Dette er den største avtalen vi har inngått siden vi åpnet Hamar-kontoret – med meg som eneste ansatte – i 2009!

Det sier Tom Theodorsen (46), daglig leder ved Ateas Hamar-kontor til HA.

Gjennom to separate anbudskonkurranser vant Atea nylig to rammeavtaler for kjøp av henholdsvis hardwarekomponenter (datamaskiner/utstyr) og softwareprodukter (programvare) med Norsk Tipping.

I begge avtalene om leveranser inngår det omfattende tjenester – det vil blant annet si arbeid ute hos storkunden på Hamar Vest.

I kontraktene inngår noe opplæring av ansatte i Norsk Tipping, levering av det som kalles «standard hyllevare» og installering.

Fra Én til 26

Atea har hatt Norsk Tipping som en stor kunde helt siden Atea åpnet i Hamar i 2009. Aller først var Tom Theodorsen alene på kontoret der det raskt ble en håndfull ansatte, som igjen økte til det dobbelte allerede første år.

Nå har avdelingen, som holder til i flotte lokaler i Eika-bygget på Utstillingsplassen ved gamle CC, 26 ansatte.

– Oppdraget for Norsk Tipping er så stort at vi vil ansette minst to personer til, sier Theodorsen.

Et par andre er nylig ansatt og på veg inn i vekstselskapets lokaler etter sommerferien.

søker rådgiver

En ny dedikert kundeansvarlig for jobben med Norsk Tipping er ansatt og starter i august.

– Nå søker vi etter en rådgiver/prosjektleder, sier Theodorsen.

Han er spesielt godt fornøyd med denne kontrakten siden det ikke er en forlengelse av tidligere avtaler med Norsk Tipping:

– Det var ikke flere opsjonsavtaler igjen på den forrige avtalen. Derfor ble hele komplekset utlyst på nytt. Den nye fire år lange perioden starter til høsten, sier han, og understreker:

– Norsk Tipping søkte etter leverandører som har størst mulig produktbredde og gode rutiner. Å gjenvinne tillit hos Norsk Tipping i den nye avtaleperioden har vært svært viktig for oss. Derfor ble det feiring med kake her.

Ikke for å handle lokalt

Helle Stine Næss, leder for innkjøpsavdelingen til Norsk Tipping, sier at avalene er tildelt etter en offentlig anbudskonkurranse.

– Hva har det å si at en slik leverandør er lokal?

– Anskaffelsesregelverket tar ikke hensyn til geografi. Så det at Atea er rammeavtalepartner er ikke basert på tilhørighet. Norsk Tipping har i sin leverandørportefølje lokale, nasjonale og internasjonale leverandører. Det er helt uproblematisk, sier Næss.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.