– Så lenge det ikke kommer nye opplysninger så vil det ikke bli iverksatt flere søk fra politiets side nå.

Det sier etterforskingsleder Bjørn Fredrik Monné ved Hamar politistasjon, som har hatt ansvaret for letingen etter den savnede Hamar-mannen siden han ble borte lille julaften.

700 METER BREDT BELTE

I tre dager i forrige uke var Heimevernet med politiet i et nytt og dermed siste forsøk på å finne spor etter Gundersen.

– Hvor stort område er det nå lett i?

– Vi har tatt utgangspunkt i det området der bilen hans kjørte av vegen lille julaften. Det er søkt i et 700 meter bredt belte derfra og anslagsvis i to til tre kilometer i retning mot Løten, uten at vi har gjort noe funn, sier Monné til HA.

NÅLA I HØYSTAKKEN

Gundersen var knyttet til et belastet miljø med narkotikabruk, men politiet har ingen holdepunkter for å si at han kan ha vært utsatt for en kriminell handling.

Politiet gikk tidlig ut i det aktuelle miljøet og avhørte flere personer i jakt på informasjon i dagene etter at Gundersen var meldt savnet.

Alle spor tyder på at han forsvant i skogen langs Militærvegen etter at bilen han hadde lånt havnet utenfor vegen på stedet.

Både fotspor og en telefonsamtale han tok om at han hadde gått ut i skogen tydet på det.

Skogområdene er store der Gundersen ble borte, og å fortsette og lete ut over det søksområdet politiet har konsentrert seg om, ville etter politiets oppfatning blitt en endeløs leting etter det man gjerne omtaler som nåla i høystakken.

Det er et tjern i området, men politiet har ikke lett i dette fordi sporene etter Gundersen pekte i en annen retning. Det har vært gjort søk der i privat regi, uten funn.

FÅ ANDRE TIPS

– Nå har vi hatt mye omtale på saken i media og også hatt den på Åsted Norge på TV2. Det har ikke ført til noen informasjon som tyder på at han kommet seg ut av dette området på noen måte, og der står vi, sier Bjørn Fredrik Monné.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.